Peter van Dalen: 'EU moet verzieken Europees wegvervoer aanpakken'

Peter van Dalen: 'EU moet verzieken Europees wegvervoer aanpakken'
16-12-2014 11:05 | Politiek | auteur De Redactie

STRAATSBURG - Maandagavond heeft Peter van Dalen de volgende bijdrage uitgesproken in het Europees Parlement in Straatsburg tijdens het debat over het Europese wegvervoer: "Terecht maakt het Europees Parlement bezwaar tegen het comitologievoorstel van de Europese Commissie. Een wegtransporteur kan zijn vergunning verliezen...

....als hij een serieuze overtreding begaat. En natuurlijk hoort op die lijst van overtredingen óók, dat oneerlijke concurrentie wordt aangepakt. Helaas vindt de Commissie dat niet. Echter, stelselmatig misbruik van de cabotageverordening en de detacheringsrichtlijn verzieken het Europese wegvervoer. Dat moet Europa aanpakken!"

"We moeten naar een systeem waarbij er een reële band is tussen de gebruikelijke werkplek van een werknemer en het recht dat op zijn arbeidsovereenkomst van toepassing is. En natuurlijk moet er goed gehandhaafd worden. Werk aan de winkel voor Commissaris Bulc!"

"De Commissie slaat niet alleen inhoudelijk maar ook procedureel de plank mis: dit soort politiek gevoelige onderwerpen moet je via de normale wetgevingsprocedure regelen, niet via de comitologie-achterdeur!", aldus van Dalen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden