Transport Online - APM Terminals Maasvlakte II en FENEX gaan unieke samenwerking aan

APM Terminals Maasvlakte II en FENEX gaan unieke samenwerking aan

APM Terminals Maasvlakte II en FENEX gaan unieke samenwerking aan
16-12-2014 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Containerterminals vormen voor expediteurs een belangrijke schakel in de logistieke keten. De performance van een containerterminal heeft een grote impact op de logistieke afhandeling en de planning van expediteurs en achterlandvervoerders. Door beter informatie uit te wisselen, afspraken te maken over afhandelingsprocessen en (douane)procedures te stroomlijnen en vereenvoudigen ontstaan voor zowel expediteurs als terminals efficiencyvoordelen.

De ontwikkeling van de nieuwe terminal op Maasvlakte II biedt een uitgelezen gelegenheid om verbeteringen door te voeren. Vandaag tekenden APM Terminals Maasvlakte II en FENEX een samenwerkingsovereenkomst met afspraken waardoor de productiviteit sterk wordt verbeterd. Beide organisaties geven hiermee invulling aan hun innovatieve voortrekkersrol in de havenlogistiek.

Afspraken

De samenwerkingsovereenkomst omvat afspraken over: de inrichting van slotmanagement en daarmee samenhangend het versnellen van de afhandeling, het digitaal aanleveren en delen van informatie via Portbase, stroomlijnen van procedures voor de landzijdige modaliteiten binnenvaart, weg en spoor, vereenvoudigen van douaneprocedures, proactief en volledig communiceren over vertragingen en verstoringen en het ontwikkelen van een achterlandportal, waarmee de expediteur gemakkelijker de intermodale verbinding kan kiezen die het beste aansluit op een specifieke import- of exportcontainer

Naast een efficiëntere afhandeling moeten de afspraken ook bijdragen aan de ambitie om verschillende modaliteiten optimaal te benutten.

Na de ingebruikname van de APM Terminals Maasvlakte II zullen tevens KPI’s worden vastgelegd en gemonitord. Hierdoor ontstaat een structurele samenwerking die moet leiden tot een steeds meer betrouwbare en voorspelbare havenlogistiek.

Het is voor het eerst dat een terminal en de expediteursorganisatie dergelijke afspraken maken en schriftelijk vastleggen. Deze transparantie past tevens binnen het motto ‘Durf Duurzaam te Delen’, wat een voorwaarde is voor innovatie en efficiency. De samenwerkingsovereenkomst werd vandaag, tijdens het jaarlijkse FENEX diner, getekend door Roderick de la Houssaye, bestuurslid van FENEX en Frank Tazelaar, managing director van APM Terminals Maasvlakte 2.

"Een expediteur heeft normaliter geen directe relatie met terminals. Met deze samenwerkingsovereenkomst laten we samen zien dat het aangaan van een relatie leidt tot een win-win situatie", aldus de heer De la Houssaye.

Frank Tazelaar vult aan: “Productiviteitsverbetering zit niet alleen in het toepassen van nieuwe technologieën, maar ook in de manier waarop we met elkaar samenwerken in de logistieke keten. Met deze samenwerkingsovereenkomst zetten we op dit gebeid een belangrijke stap."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions