Clicky


Kunstwerk op vrachtwagen oplegger voor den Eelder

Kunstwerk op vrachtwagen oplegger voor den Eelder [+foto&video]
15-12-2014 16:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

DRUNEN - De samenwerking tussen zuivelbedrijf den Eelder en transporteur Kivits Drunen heeft tot een uniek project geleid. In opdracht van den Eelder heeft kunstenaar Nanne Balyon een kunstwerk geschilderd dat het gehele zuivelproces uitbeeld. Dit schilderij is vervolgens gedigitaliseerd en bestickerd op een oplegger van Kivits. Het ware kunstwerk zal de komende vijf jaar te zien zijn in het Nederlandse landschap.

Kunstwerk

Melkveehouderij en zuivelbedrijf den Eelder is een zuivelproducent met een uniek verhaal. Op den Eelder wordt er eigen koemelk verwerkt tot ambachtelijke zuivelproducten. In tegenstelling tot fabriekszuivel, heeft den Eelder het gehele proces in eigen beheer; “van gras tot glas”. Om dit gehele proces te verduidelijken heeft Nanne Balyon het  versimpeld uitgeschilderd. Zo zie je op de oplegger van links naar rechts; een overview van het bedrijf, de boer die de koe melkt, de verwerking van eigen melk tot product en vervolgens de vrachtauto die de zuivel transporteert. Uitgangspunt was; alleen melk van je eigen koe is verser.

Nauwe samenwerking

Den Eelder maakt al ongeveer 25 jaar echte boerderijzuivel. Deze zuivel wordt verkocht via verschillende retailers, zoals Jumbo, COOP en Albert Heijn door heel Nederland. Om deze zuivel naar de verschillende distributiecentra te krijgen, is er een nauwe samenwerking met transporteur Kivits Drunen.

 

Bestickeren

Nadat Nanne Balyon zijn schilderij af had gemaakt, is het volledig gedigitaliseerd. Fotolux uit Zaltbommel heeft het gefotografeerd en vervolgens heeft Vermeulen Reclame uit Drunen de digitale afbeelding uitgeprint op stickerrollen. De stickerrollen zijn daarna op de schone oplegger geplakt.

Foto's

  • Kivits Drunen
    Kivits Drunen
  • J.Roeland
    KIVITS
  • J.Roeland
    KIVITS