Clicky


Taxidienst UberPop per 1 januari verboden in Frankrijk

Taxidienst UberPop per 1 januari verboden in Frankrijk
15-12-2014 13:33 | Buitenland | auteur De Redactie

PARIJS - Taxidienst UberPop is per 1 januari 2015 verboden in Frankrijk. Dat heeft de regering maandag bepaald. Taxichauffeurs protesteerden rond Parijs tegen UberPop, dat goedkoop ritten aanbiedt, omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.

Per 1 januari treedt een nieuwe wet in werking die diensten zoals UberPop, waarbij gewone mensen met hun eigen auto taxidiensten verlenen, verbiedt, aldus een woordvoerder van het Franse ministerie van binnenlandse zaken. "Op dit moment zijn mensen die gebruikmaken van UberPop niet beschermd als ze een ongeluk krijgen. Het is dus niet alleen illegaal om deze dienst aan te bieden, ook voor consumenten is het gevaarlijk."

Honderden taxi's blokkeerden maandag de wegen naar de luchthaven Roissy Charles de Gaulle uit protest tegen UberPop. Ze zijn woedend over de in hun ogen oneerlijke concurrentie, omdat de chauffeurs van Uber niet aan dezelfde regels, verzekeringen en belastingregels hoeven te voldoen.

Vrijdag gaf een Franse rechter Uber opdracht om enkele wijzigingen door te voeren. Zo mag het bedrijf geen chauffeurs werven door te zeggen dat het legaal is als mensen zich voordoen als een taxichauffeur. (Novum)