Transport Online - PvdA en VVD willen Europees geld voor A67

PvdA en VVD willen Europees geld voor A67

PvdA en VVD willen Europees geld voor A67
12-12-2014 16:33 | Algemeen | auteur De Redactie

VENLO - De PvdA en de VVD in de gemeenteraad van Venlo willen dat de gemeente en de provincie een aanvraag indienen bij de Europese Commissie voor de verbreding van de A67 van Eindhoven naar Venlo. De EU wil de komende jaren ruim € 26 miljard investeren in het verbeteren van grensoverschrijdende transportnetwerken. PvdA en VVD schreven een brief met vragen naar beide overheden die ook wordt gesteund door de Provinciale Statenfracties van beide partijen.

Een beroep op het Europese geld moet volgens de twee coalitiepartijen snel worden ingediend met Limburgse en Brabantse gemeenten en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het indienen van een aanvraag kan namelijk nog tot februari 2015. De partijen willen bovendien dat ook de uitbreiding van de Venlose containerhaven (bargeterminal) hierbij wordt betrokken.
 
Vorig jaar werd de noodzakelijke verbreding van de A67 door de regering geschrapt vanwege de bezuinigingstaakstelling op het infrafonds. De verbreding is echter weer in beeld doordat de Tweede Kamer onlangs afzag van een investering van € 271 miljoen in de omstreden ‘Ruit om Eindhoven’. Dit geld komt nu vrij voor onder andere de verbreding van de A67.

De Venlose PvdA en VVD vrezen echter dat de weg alleen van Eindhoven tot Someren wordt verbreed terwijl de snelweg tot ver in Duitsland, voorbij Venlo, problematisch is overbelast. Er ontstaan regelmatig lange files op de A67. De partijen benadrukken dat dit slecht is voor de bereikbaarheid en daarmee voor de Venlose economie en werkgelegenheid. Een aanvraag bij de EU achten beide partijen kansrijk, omdat de A67 ook deel uitmaakt van het Europese kernnetwerk (TEN-T).
 
PvdA-raadslid Erik Manders: “Venlo heeft, als logistieke hotspot, groot belang bij een goede (internationale)bereikbaarheid. Dagelijks rijden er tussen de 18.000 en 22.000 vrachtwagens over de A67 en de verwachting is dat het vrachtvervoer de komende jaren met nog eens 30% zal toenemen. Eerder werd al, met succes, een bijdrage aan de EU gevraagd voor het realiseren van de grootste railterminal van Nederland op het Venlose bedrijventerrein Trade Port Noord. Die zal in 2015 worden gebouwd.”
 



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions