Clicky


Introductie Belgische tol verwacht op 1 januari 2016

Introductie Belgische tol verwacht op 1 januari 2016
11-12-2014 16:49 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NOORDWIJKERHOUT - DKV Euro Service, al bijna 80 jaar een van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, verwacht dat de Belgische regering haar onlangs aangekondigde, satellietgestuurde tolsysteem introduceert op 1 januari 2016. Dit tolsysteem is bedoeld voor trucks van 3.5 ton of zwaarder. DKV Euro Service zal zich inzetten om pre-pay en post-pay afrekenen mogelijk te maken binnen zijn serviceportfolio.

Het nieuwe, satellietgestuurde tolsysteem geldt voor trucks vanaf 3,5 ton en is bedoeld om de snelwegen in de regio’s Vlaanderen, Wallonië, en Brussel van automatische tolafrekening te voorzien. Door de introductie van dit tolsysteem zal de huidige tolafrekening via Eurovignetten in België komen te vervallen.

Het is zeer waarschijnlijk dat vervoerders de mogelijkheid krijgen tot pre-pay of post-pay afrekenen. DKV Euro Service is voornemens om beide oplossingen te integreren in zijn bestaande, uitgebreide serviceportfolio. De Belgische autoriteiten zullen de komende maanden verdere inhoudelijke informatie beschikbaar stellen.