Clicky


Transportcontrole op A7 levert 13 bekeuringen op

Transportcontrole op A7 levert 13 bekeuringen op
11-12-2014 11:11 | Controles | auteur De Redactie

WIERINGERWERF - De politie heeft woensdag op de A7 bij Wieringerwerf een grote veiligheidscontrole uitgevoerd op het transportverkeer. Tijdens deze controle werd samengewerkt met de Douane en de Belastingdienst.

In totaal werden door de politie 37 transportcombinaties gecontroleerd (vrachtwagens en overig transportverkeer) en de politie maakte dertien keer proces-verbaal op voor verkeersonveiligheden.

Geverbaliseerd werd onder andere voor overbelading, gladde banden, verlopen tachograaf, verkeerde cq. het ontbreken van ladingzekering en voor te hoge vrachtwagens.

De ANPR werd eveneens door de politie ingezet en deze scande gedurende deze controle kentekens van 2.775 voertuigen. De ANPR is een apparaat dat kentekens scant en gekoppeld is aan een computerbestand. In dit computerbestand zitten de gegevens van wanbetalers, gezochte personen, mensen die meerdere keren onder invloed hebben gereden, mensen met een belastingschuld, etc.

Zes transporteurs die niet in bezit waren van een geldig eurovignet kunnen een naheffing van de Belastingdienst tegemoet zien.

De politie in Noord-Holland verricht regelmatig transportcontroles om de veiligheid op de weg de verbeteren te bevorderen.