Bonden voeren actie om reorganisatie Brinks

Bonden voeren actie om reorganisatie Brinks
08-12-2014 14:21 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - De vakbonden gaan deze week actievoeren uit protest tegen het grote banenverlies bij geldtransporteur Brink's. Circa 450 ontevreden werknemers van het bedrijf gaan woensdag langs bij de hoofdkantoren van Brink's Nederland, Rabobank en De Nederlandsche Bank (DNB).

Daar zullen zij petities overhandigen met een oproep tot het behoud van zo veel mogelijk banen, maakten FNV en CNV maandag bekend.

Brink's verliest Rabobank als grootste klant. De geldtransporteur wil dit opvangen door volgend jaar drie van de zeven vestigingen te sluiten en zeshonderd van de 1080 banen te schrappen.

De bonden probeerden aanvankelijk om de werknemers die bij Brink's weg moeten elders in de branche aan het werk te krijgen, maar dit is niet gelukt. Betrokken partijen weigerden speciale garanties te geven voor het aannemen van nieuwe krachten. (Novum)Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden