Clicky


Straatroof op snelweg A58

Straatroof op snelweg A58
07-12-2014 11:08 | Misdaad | auteur Marcel van der Voort

ROOSENDAAL - De politie meldt dat afgelopen zaterdagavond op de vluchtstrook van de A58 een man is mishandeld en beroofd. Rond middernacht zijn hiervoor bij Roosendaal twee mannen en een vrouw aangehouden.

Het incident gebeurde rond 18.15 uur. Een 21-jarige man uit het Belgische Brasschaat reed in een personenauto over de snelweg A58 L in de richting van Bergen op Zoom. De bestuurder werd door een andere auto achterna gezeten en van de weg afgedrukt. In de auto zaten vermoedelijk twee mannen. Toen hij zijn auto in de omgeving van de afslag Huijbergen op de vluchtstrook zette, stopte zijn belagers ook.

Ze sloegen een autoruit in en trokken een portier open. Het slachtoffer werd onmiddellijk in elkaar geslagen en geschopt. Toen er een getuige naderde, vluchtten de daders in hun auto weg. Ze namen hierbij een rugzak van het slachtoffer mee. Een ambulanceteam heeft het slachtoffer onderzocht, maar de man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij deed aangifte van de beroving.

Aanhoudingen

Zondagmorgen vroeg om 00.00 uur zagen agenten op de A17 de auto rijden, die voldeed aan het signalement van de berovers. De auto werd op het knooppunt De Stok gecontroleerd en de drie inzittenden werden aangehouden.

Het gaat om twee Roosendalers (24 en 32) en een vrouw (34) uit Den Haag. Ze zijn voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. De bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Van hem is een ademanalyse afgenomen.

Foto's

  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • J.Roeland
    A.G.van Geffen