Transport Online - Onderzoek naar trainingsfabriek in Rotterdam

Onderzoek naar trainingsfabriek in Rotterdam

Onderzoek naar trainingsfabriek in Rotterdam
07-12-2014 10:35 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Verschillende partijen onderzoeken de mogelijkheid om in Rotterdam een trainingsfabriek te bouwen. Daarin kunnen onder andere steigerbouwers en technici op grote hoogte hun vaardigheden oefenen. Op de RDM Campus in Heijplaat komen daarvoor enkele staalconstructies van dertig tot veertig meter hoog te staan.

In de trainingsfabriek, de eerste in Nederland, worden werknemers opgeleid voor de procesindustrie, waaronder de chemische industrie. Het gaat om jaarlijks duizenden mensen. Ook werknemers in de isolatie-, montage- en de industriële reinigingsbranche kunnen er terecht. De bouw van de fabriek gaat in fases. De bouwkosten kunnen oplopen tot rond de zeven miljoen euro.

Deltalinqs, de belangenvereniging van Rotterdamse havenbedrijven, coördineert het initiatief. Ook de gemeente Rotterdam, het havenbedrijf en onderwijsorganisaties doen mee aan het project. In Heijplaat worden drie zogeheten destillatiekolommen uit de chemische industrie geïnstalleerd. Dat zijn gevaartes van meterslange horizontale- en verticale buizen en pijpen, waarin het chemisch scheidingsproces plaatsvindt.Directeur Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs zegt dat de fabriek onderdeel is van een breder plan om mensen te trainen en op te leiden in banen bij havenbedrijven. Ook de vakopleiding van het Scheepvaart en Transport College (STC) in Brielle past in dat plan. Deze is volledig ingericht om mensen te trainen en op te leiden in procestechniek. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen