Clicky


Verdachte van dodelijke aanrijding op A4 blijft 90 dagen langer vastzitten

Verdachte van dodelijke aanrijding op A4 blijft 90 dagen langer vastzitten
05-12-2014 20:47 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - Een 25-jarige man uit Haaksbergen, die op 15 november door gevaarlijk rijgedrag, onder invloed van alcohol, een dodelijke aanrijding veroorzaakte op de A4, blijft 90 dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie. Dat heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank op 27 november beslist. Het 66-jarige slachtoffer uit Rotterdam overleed een week na de aanrijding in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De man uit Haaksbergen wordt er van verdacht dat hij die ochtend met zijn Range Rover het busje van het slachtoffer heeft geraakt waardoor deze van de weg is geraakt. Meerdere getuigen meldden dat de Range Rover met zeer hoge snelheid aan kwam rijden toen hij het busje van achteren raakte. De bestuurder van het busje verloor de macht over het stuur en kwam op zijn kant in het water terecht.

De bestuurder van de Range Rover is verderop nog gestopt maar ging er uiteindelijk vandoor. Omdat één van de kentekenplaten van de Range Rover was achtergebleven op de plaats van het ongeval, werd het kenteken en de omschrijving van de auto direct doorgegeven aan de politie-eenheden in Noord-Holland, met het verzoek uit te zien naar de auto. De auto kon korte tijd later in Amsterdam aan de kant worden gezet. De twee inzittenden, een 25-jarige man uit Haaksbergen en een 21-jarige vrouw uit Ede, werden aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn.