Clicky


cao-onderhandelingen met TNT opgeschort tot april 2015

cao-onderhandelingen met TNT opgeschort tot april 2015
05-12-2014 10:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In afwachting van onderhandelingen over een nieuwe bedrijfs-cao hebben de vakbonden bij TNT voorlopige afspraken afgedwongen. Op 1 januari 2015 lopen bij het postbedrijf de cao en het sociaal plan af.

TNT had de vakbonden laten weten dat besprekingen over de cao en het sociaal plan voor het bedrijf geen prioriteit hadden en dat het de onderhandelingen in de ijskast zette. De vakbonden FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, BVPP en CNV Publieke Zaak legden zich niet neer bij dit uitstel en drongen bij TNT aan op overleg.

Voorlopig akkoord

Dit overleg heeft geleid tot een voorlopig akkoord over een aantal wijzigingen die nodig zijn door veranderde wet- en regelgeving. Ook zijn procesafspraken gemaakt over het vervolg van het cao- en sociaal plan-traject.

Onderhandelingen opgeschort tot april 2015

Door de overeenkomst hebben de bonden met TNT over onder meer het pensioen tijdelijke afspraken kunnen maken, die met ingang van 1 januari 2015 van kracht worden. De onderhandelingen over de cao, het sociaal plan en het pensioen zijn opgeschort tot april 2015. Na de onderhandelingen van april kunnen de vakbondsleden bij TNT natuurlijk stemmen over alle afspraken, ook deze voorlopige. 

'Voor dit moment hoogste haalbare'

Reinier Stroo, bestuurder van FNV Bondgenoten: “Voor dit moment is dit het hoogst haalbare. In april gaan we weer aan tafel. We gaan het dan gewoon weer hebben over alle voorstellen waarover we nu nog geen afspraak hebben met TNT. Dan zullen we ons ook zeker opnieuw teweerstellen tegen het kwalijke beleid van TNT om steeds meer werk uit te besteden en vaste krachten te ontslaan.”