Clicky

 TNT Airways vervangt alle papieren vluchtdocumenten door iPads

TNT Airways vervangt alle papieren vluchtdocumenten door iPads
04-12-2014 12:13 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

LUIK - TNT Airways, de luchtvaartmaatschappij van TNT, gaat papier bannen uit de cockpits van elk van de 50 vliegtuigen van zijn wereldwijde vloot. TNT volgt hiermee de goedkeuring van het Belgische Bestuur der Luchtvaart om iPad Air tablets te gebruiken als elektronische flight bag.

Elke iPad zal de 50 kilogram boeken en papieren handleidingen vervangen die de bemanning nu op elke vlucht meeneemt. De overstap naar de elektronische versie van de vluchtdocumenten maakt ook de update ervan eenvoudiger. Dat gebeurt immers centraal en elektronisch, ongeacht de locatie van de bemanning.

Alle 274 piloten van TNT Airways hebben inmiddels een iPad ontvangen en de cockpits zijn aangepast in functie van het gebruik van de iPad in alle fases van de vlucht, inclusief bij het opstijgen en de landing.

De goedkeuring van het Belgische Bestuur der Luchtvaart volgde na een validatieperiode van 6 maanden waarbij werd nagegaan of aan alle veiligheidsvoorschriften werd beantwoord.

TNT zal alle papieren vluchtdocumenten uit zijn vliegtuigen verwijderen tegen eind 2014. Vanaf 1 januari 2015 zullen de TNT piloten enkel nog hun iPad gebruiken om vlieghandboeken, kaarten en navigatieschema’s te raadplegen. “TNT Airways is één van de eerste commerciële luchtvaartmaatschappijen in Europa die de toestemming krijgt om papier uit de cockpit te bannen.

Daarmee bevestigt TNT zijn voortrekkersrol op het vlak van innovatie en veiligheid,” verklaarde Martin Sodergard, Managing Director Network Operations, TNT.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions