Clicky


Belgisch Mediahuis neemt NRC over

Belgisch Mediahuis neemt NRC over
03-12-2014 19:54 | Binnenland | auteur De Redactie

BRUSSEL - Mediahuis Nederland, een dochteronderneming van het Belgische Mediahuis, neemt NRC over. Daarover heeft Mediahuis Nederland een akkoord bereikt met Lux Media, waarvan de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria grootaandeelhouder is. Dat meldt het Mediahuis woensdag.

De overname behelst NRC Media Holding, NRC Media en NRC Lux, samen NRC. NRC is uitgever van NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl. Directeur van Mediahuis Gert Ysebaert heeft woensdag via Twitter 'de mooiste krant van Nederland' welkom geheten bij zijn concern. "NRC Handelsblad en nrc.next zijn sterke titels die staan voor uitstekende en genuanceerde journalistiek", laat hij in een verklaring weten.

Mediahuis is uitgever van onder meer De Standaard en Het Belang van Limburg. In Mediahuis Nederland wordt ook een minderheidsbelang genomen door Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica.

De Nederlandse mededingingsautoriteit ACM en de ondernemingsraad van NRC moeten nog groen licht geven voor de overname. Ook de redactieraad van NRC mag zich er nog over uitspreken.

Hoeveel geld met de overname gemoeid is, is niet bekendgemaakt, maar volgens verschillende media gaat het om bedragen tussen de negentig en honderd miljoen euro.

Veel Nederlandse kranten zijn inmiddels in Belgische handen. Het Vlaamse De Persgroep is de eigenaar van de Volkskrant, het AD en Trouw. (Novum)