Clicky


Dode bij ernstig ongeval met vier vrachtwagens op A2

Dode bij ernstig ongeval met vier vrachtwagens op A2 [+foto's en video]
03-12-2014 17:51 | Ongevallen | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Een vrachtwagenchauffeur is woensdag op de A2 bij Maastricht om het leven gekomen, nadat hij met zijn vrachtwagen bovenop de achterkant van een andere vrachtwagen botste, die voor hem reed.

Het ongeval vond rond 16:40 uur in noordelijke rijrichting plaats tussen Gronsveld en het Europaplein ter hoogte van de woonwijk De Heeg.  Door de botsing schoof de tweede vrachtwagen naar voren waardoor nog twee vrachtwagens bij het ongeval werden betrokken.

De achterste drie vrachtwagens moeten worden geborgen, slechts het voorste voertuig kan op eigen kracht worden verplaatst.

Als gevolg van de klap raakte de bestuurder van de achterste vrachtwagen ernstig bekneld in de cabine van zijn vrachtwagen. Hij bleek te zijn overleden, meldt de politie. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie is bezig met technisch onderzoek. Het verkeer in noordelijke rijrichting wordt omgeleid via de Rijksweg in Maastricht.

De rijksweg A2 vanuit België is volledig afgesloten. Het gaat waarschijnlijk nog tot donderdagochtend 05.00 uur duren voordat de A2 tussen Luik en Maastricht weer open kan bij Gronsveld, meldt de ANWB.

©Foto's: ASMedia