Clicky


Man bekent moord op Nederlandse vrouw in Cambodja

Man bekent moord op Nederlandse vrouw in Cambodja
03-12-2014 13:31 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een 35-jarige man heeft dinsdag in de Cambodjaanse rechtbank bekend dat hij op 28 april de Nederlandse Dana Beerdsen en haar dochter heeft doodgestoken. Dat melden Cambodjaanse media woensdag. De 31-jarige Nederlandse vrouw was werkzaam voor de Verenigde Naties en woonde samen met haar man en haar 19 maanden oude dochter in het land.

De verdachte is dakloos en was twee weken voor de aanval op Beerdsen en haar dochter vrijgelaten uit de gevangenis. Hij verklaarde in de rechtbank dat het niet zijn bedoeling was om het tweetal te vermoorden, maar dat hij zag dat het hek naar de woning van de Nederlandse vrouw open stond en hij van plan was om een fiets te stelen.

De man werd daarbij gestoord door Beerdsen die hem probeerde te verjagen met een zwabber. De twee raakten in een gevecht, waarbij de vrouw begon te schreeuwen. Daarop stak hij haar en haar dochter meerdere keren met een schroevendraaier.

Naast de verklaring heeft de politie voldoende ander bewijs tegen de man, zoals voetafdrukken in het bloed en handafdrukken. Ook had hij op het moment dat hij werd gearresteerd, een paar dagen na de fatale aanval, bezittingen bij zich van de Nederlandse en heeft een getuige tegenover de politie verklaart dat zij de verdachte vlak na de moord op de fiets van Beerdsen heeft gezien.

De man kan veroordeeld worden voor een gevangenisstraf van 25 jaar. De rechter doet 24 december uitspraak. (Novum)