Clicky


Veel mis tijdens controle pakketvervoer

Veel mis tijdens controle pakketvervoer
03-12-2014 10:34 | Overtredingen | auteur De Redactie

GRONINGEN - Een controle door politie en andere opsporingsinstanties bij Groningen naar koeriers en pakketvervoer bracht dinsdag nogal wat manco’s aan het licht. Van de 37 gecontroleerde bestelwagens bleek slechts een kwart alles perfect in orde te hebben.

Bijna de helft, zestien wagens in totaal, waren te zwaar beladen. Drie chauffeurs hadden geen vergunning voor beroepsvervoer. Andere processen-verbaal waren er onder andere voor het niet kunnen laten zien van vergunningen, het ontbreken van een werkgeversverklaring, het ontbreken van een vereiste diploma om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren, voor gladde banden en voor een versleten rem.

De controle werd uitgevoerd door de politie in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Douane. De laatstgenoemde controleerde met een scan de lading op illegaal vuurwerk. Dat werd niet gevonden. Pakketdiensten hebben het in deze decembermaand erg druk. Reden voor de politie en de andere diensten om extra toezicht te houden op de (verkeers)veiligheid van deze sector.

Foto's

  • Bek en Verburg BV