Clicky


Onrust bij chauffeurs Nagel Transport Nederland in Raalte

Onrust bij chauffeurs Nagel Transport Nederland in Raalte
02-12-2014 14:42 | Transport | auteur Marcel van der Voort

RAALTE - Er is onrust onder de chauffeurs van Nagel Transport Nederland in Raalte. Vooral door Nagel Duitsland opgelegde bezuinigingen vallen niet goed. "Dat klopt. Ik heb het bij de ondernemingsraad (or) voorgelegd en die onderschrijven het", zegt kaderlid Hans Teunissen van FNV Bondgenoten dinsdagmiddag.

"De or laat weten dat het inderdaad door Duitsland is opgelegd. “Inmiddels heb ik met het dagelijks bestuur van de or een afspraak gemaakt om rond de tafel te gaan zitten. En dit te bespreken", aldus Teunissen.

"Wij hebben de afgelopen periode ook twee brieven gekregen", meldt de vakbondsman. Hierin beschrijven ongeruste personeelsleden dat er meer mis is bij het transportbedrijf. Teunissen: "Ik heb begrepen dat er vrachtwagens aan charters zijn verkocht. Hierdoor zijn er meer chauffeurs in vaste dienst dan er wagens beschikbaar zijn. Dat is ook bij de or bekend."

Opstappen

"Er is een sfeer ontstaan waarin er blijkbaar wordt gehoopt dat medewerkers vrijwillig opstappen. Het is natuurlijk heel lastig als een chauffeur opeens niet meer dan de 40 uur van zijn contract mag rijden. Geen vetpot."

Het ziet er naar uit dat als de problemen zich niet gaan oplossen er een personeelsvergadering gaat komen.

"Ook bij CNV Vakmensen is er een brief binnen gekomen over de werkwijze", laat bestuurder Frans Westerman weten. "Ik ga een balletje opgooien bij de directie en or van Nagel", meldt hij. Hij wil pas verder reageren als hij alles op schrift krijgt. Zo verlangt hij namen van betrokkenen.

Geen tegenspraak

Chauffeurs klagen ook tegen de nieuwsredactie van Transport Online dat er op snauwerige wijze te kennen wordt gegeven dat ze een avonddienst moeten rijden of verplicht moeten overnachten. Zonder dat daarover met ze is overlegd.

"Managers en andere leidinggevenden willen geen tegenspraak. Anders meldt jij je maar bij de directie", verzucht een chauffeur.

Een ander laat weten dat klanten inmiddels ook hun beklag doen bij de dagelijkse leiding in Raalte.

Bij Nagel in Raalte beweert Johan Oppenhuizen: "Ik weet van niets." Hij wil pas reageren als alle namen van betrokkenen bij hem op schrift is gegeven.