Transport Online - Transport vreest boetes om Duits minimumloon

Transport vreest boetes om Duits minimumloon

Transport vreest boetes om Duits minimumloon
01-12-2014 12:25 | Overig | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Transport & Logistiek Nederland (TLN) is bang voor hoge boetes voor Nederlandse transportbedrijven, aangezien er nog veel onduidelijkheden bestaan over een nieuwe Duitse minimumloonregeling. Ook buitenlandse transporteurs moeten daaraan voldoen.

"Het Duitse minimumloon gaat in januari in, maar het is nu nog niet eens duidelijk welke papieren of bewijzen chauffeurs straks in de wagen moeten hebben liggen", klaagt de brancheorganisatie maandag.

TLN heeft ook principiële bezwaren tegen de Duitse maatregel en doet daarom een beroep op de Nederlandse overheid om de zaak bij de regering in Berlijn aan te kaarten.

Nederlandse transporteurs vinden het onbegrijpelijk dat de regeling ook geldt voor internationaal vervoer, van ritten van Nederland naar Oostenrijk tot kleine routes over de grens naar bijvoorbeeld Aken. Dat druist volgens TLN in tegen het vrije verkeer van goederen in Europa. Daarnaast zorgt de nieuwe wetgeving voor veel administratieve rompslomp.

De hoogte waarop het Duitse minimumloon wordt vastgesteld, 8,50 euro per uur, is het probleem niet, aldus TLN. Daar voldoet de Nederlandse transportsector toch wel ruimschoots aan. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions