Clicky


Wim Bosman behaalt Green Freight Europe Leaf

Wim Bosman behaalt Green Freight Europe Leaf
01-12-2014 10:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

'S-HEERENBERG - Logistiek dienstverlener Wim Bosman Expeditie B.V. is één van de toonaangevende bedrijven die een Green Freight Europe Leaf heeft ontvangen. Wim Bosman heeft deze verdiend, omdat zij voldoet aan de bepalingen en voorwaarden van het lidmaatschap van Green Freight Europe, zij haar CO₂gegevens heeft ingediend en heeft aangetoond zich bewust bezig te houden met het terugdringen van CO.

Green Freight Europe (GFE) is het leidende, onafhankelijke, Europese programma voor duurzaam goederenvervoer. GFE biedt een platform waar verladers en vervoerders operationele data aanleveren zodat de prestaties op milieugebied kunnen worden berekend. Leden van GFE kunnen jaarlijks een label aanvragen die gebaseerd is op de operationele gegevens en vooruitgang die wordt geboekt. Het label erkent het niveau van volwassenheid in milieuprestaties. Om het level te bepalen heeft GFE vier Leafs ter herkenning in het leven geroepen. Leaf 1-4 kan worden bereikt door elk lid van GFE. Het is een manier om te benchmarken met collega's en voor het verzamelen van meer  inzicht in de eigen situatie als een lid van het programma.

Green Freight Europe 4 Leafs

Een bedrijf dat zich bewust is van zijn prestaties en mogelijkheden om CO₂-efficiëntie te verbeteren kan een Green Freight Europe Leaf 1 krijgen. Een bedrijf dat leiderschap in CO₂-prestaties toont en haar doelstellingen heeft bereikt op het hoogste niveau, kan een Green Freight Europe Leaf 4 krijgen. Elk jaar kan een bedrijf de lat hoger leggen en toepassen voor één of meer Leafs. Een Leaf is geldig voor één jaar. De eisen om een Leaf te kunnen ontvangen zijn:

Leaf 1: Bedrijf begrijpt de basis en identificeert potentiële CO₂-reductiemogelijkheden
Leaf 2: Bedrijf legt strategieën en doelstellingen voor het terugdringen van CO₂vast
Leaf 3: Bedrijf geeft voortgang op CO₂-reductie weer en implementeert extra mogelijkheden
Leaf 4: Bedrijf toont leiderschap en behaalt haar doelstellingen