Clicky

 
Transport Online - Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF
01-12-2014 10:38 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ERP - De samenwerking tussen UNICEF Nederland en Van den Bosch Transporten is met twee jaar verlengd. UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch Transporten de VN-kinderrechtenorganisatie bij haar activiteiten. De komende twee jaar richt de samenwerking zich in het bijzonder op het bestrijden van ondervoeding in Mozambique.

Als grote speler in de transportmarkt van bulkgoederen levert Van den Bosch Transporten een belangrijke bijdrage aan de logistieke keten van grondstoffen. “Een groot deel van onze organisatie is betrokken bij het transport van bulkgoederen die als grondstof verwerkt worden in de voeding die we dagelijks tot ons nemen. Daarom hebben we er bewust voor gekozen een duidelijke verbinding met de voedselmarkt te leggen”, legt directeur Peter van den Bosch uit. “Honger in de wereld is iets wat onze organisatie erg aangrijpt. Natuurlijk kunnen wij dit niet oplossen, maar we kunnen wel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door een serieuze bijdrage te leveren aan het aanpakken van dit probleem.”

Jubileumcampagne

Het afgelopen jaar heeft Van den Bosch Transporten een actie opgestart om extra geld in te zamelen voor UNICEF. “We vierden ons vijftigjarig jubileum”, vertelt Van den Bosch. “Het motto en doel van ons jubileumjaar was: we bestaan vijftig jaar en we gaan voor vijftigduizend euro. Dankzij de steun van onze relaties en medewerkers hebben we dit gezamenlijke doel ruimschoots behaald. Daar zijn we erg trots op.”

Ook via de opleggers van Van den Bosch wordt de samenwerking kenbaar gemaakt. “Het VN-kinderrechtenverdrag bestaat dit jaar precies vijfentwintig jaar. Wij hebben een aantal tankwagens laten bestickeren om extra aandacht te vragen voor deze universele kinderrechten. Daarmee bereiken we een breed publiek, want onze tankwagens rijden door heel Nederland.”

Steun voor Mozambique

De samenwerking richt zich de komende twee jaar in het bijzonder op het verbeteren van de gezondheid van kinderen in Mozambique, waar ondervoeding de belangrijkste onderliggende oorzaak van kindersterfte is. UNICEF werkt samen met de overheid aan het ontwikkelen en uitrollen van nationaal beleid op het gebied van gezondheidszorg voor vrouwen en kinderen. Verder werkt UNICEF aan het verbeteren van de toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg voor kwetsbare kinderen en hun familie. Ook blijft UNICEF de Nationale Gezondheidsweken ondersteunen.

Foto's

  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • J.Roeland
    VAN DEN BOSCH
  • Van den Bosch vof
    Van den Bosch vof
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden