Clicky

 
Transport Online - Transportbedrijf Combex start E.van der Veen Bergum door - UPDATE!

Transportbedrijf Combex start E.van der Veen Bergum door - UPDATE!

Transportbedrijf Combex start E.van der Veen Bergum door - UPDATE!
29-11-2014 14:04 | Faillissementen | auteur De Redactie

BERGUM - Na nauwe en goede samenwerking met curator mr. Mathijs Oudman van Alderse Baas advocaten te Joure gaat Combex uit Eastermar door met alle activiteiten van E. van der Veen. Van der Veen ging eerder deze week failliet. Door de overname blijft, volgens Combex, een belangrijk deel van de werkgelegenheid van de voornamelijk chauffeurs en planners voor Friesland bewaard. Bij verschillende personeelsleden overheerst echter boosheid over de gang van zaken.

Combex is gespecialiseerd in transport van bouwmaterialen en exceptioneel transport. Door de overname ontstaat een bedrijf met 115 vrachtwagens en 140 medewerkers. Hiermee behoort het tot een van de grootste logistieke dienstverleners van Friesland.

Directeur Freerk Lautenbag: "Combex wil door het samenvoegen van transportstromen de klanten een hogere servicegraad bieden. We waren al enige tijd op zoek naar passende uitbreiding van onze werkzaamheden."

Naast de vestiging in Eastermar heeft Combex ook een vestiging in Emmer-Compascuum.

35 personeelsleden mee

Bestuurder Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen: "De personeelsleden hebben te horen gekregen dat ze de komende weken heel hard moeten werken om de bestaande klanten binnen te houden. Met de Combex Groep is afgesproken dat ze 35 van de 52 personeelsleden op 1 april 2015 in dienst moet nemen. Verdeeld over verschillende functiegroepen."

Voorgekookt plan

"De werknemers zijn opgezegd en krijgen tijdens de opzegtermijn 6 weken doorbetaald", verduidelijkt Zijlstra.

De nieuwsredactie hoorde vrijdagnamiddag al van twee chauffeurs over de Combex Groep als beoogde doorstarter. "Een voorgekookt plan", mopperde een chauffeur toen.

Zijlstra: "Het komt allemaal bij mij over dat het niet binnen een week is geregeld. Dat het al langer speelt. Het past allemaal te goed in het plaatje."

En: "Mij is verteld dat de directie mee gaat in de doorstart. De personeels BV is failliet. Het bedrijfsonderdeel met daarin het materieel, de klanten en de directie niet. Ik vermoed dat er voor hen iets geregeld is."

Boosheid

"Bij de personeelsleden was nogal wat boosheid tijdens de bijeenkomst. Vooral over de manier waarop de directie het heeft aangepakt. Ook het feit dat de directie tijdens het faillissement een weekend naar Disneyland Parijs is geweest valt verkeerd."

"Er heerst een stemming van: Zij een baan, wij slachtoffer. Ik weet dat verschillende personeelsleden 'oude baas Kees' weer aan de leiding willen. Hij heeft interesse. Maar dat is niet makkelijk om voor elkaar te krijgen. Omdat enkel de Personeels BV failliet is."

Zijlstra: "De Combex Groep neemt per direct de leiding. Vooralsnog wordt er gewerkt vanaf de huidige locatie in Burgum en met dezelfde planning."

Foto's

  • Combex
    Combex Bouwlogistiek

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats