VIL lanceert 'Lean and Green Vlaanderen'

VIL lanceert 'Lean and Green Vlaanderen' Samen met vijftien bedrijven, zowel grote als kleine logistieke dienstverleners en verladers, lanceerde het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) donderdag Lean and Green België.

Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het programma Lean and Green 45 koplopers - logistieke dienstverleners en verladers die zich verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar. Een eerste groep van 15 koplopers start vandaag, een tweede groep van 30 bedrijven later dit jaar.

Met de lancering van Lean and Green in een tweede Europees land (Italië startte eind 2011 al met Lean and Green) is duidelijk dat duurzaamheid ook internationaal een kernonderwerp is geworden.

15 Vlaamse koplopers
Het VIL sloot met Connekt een licentieovereenkomst voor de uitrol van het programma in Vlaanderen, aangepast aan de Vlaamse markt. De eerste vijftien Lean and Green koplopers voor Vlaanderen zijn: AB InBev, Alders Transport & Logistics, Bayer, CHEP Benelux, Coca-Cola Enterprises Belgium, Ewals Intermodal, Gheeraert Transport, FrieslandCampina Belgium, H.J. Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Van Dievel Transport, Vervoer Verbessem, Wim Bosman Belgium.

Transportrisico

Rijverboden

maandag 17 september t/m zondag 23 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!