VIL lanceert 'Lean and Green Vlaanderen'

VIL lanceert 'Lean and Green Vlaanderen'
07-06-2012 13:40 | Milieu | auteur de redactie
Samen met vijftien bedrijven, zowel grote als kleine logistieke dienstverleners en verladers, lanceerde het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) donderdag Lean and Green België.

Het VIL ondersteunt en begeleidt binnen het programma Lean and Green 45 koplopers - logistieke dienstverleners en verladers die zich verbinden om in hun transport- en logistieke activiteiten de energie efficiëntie te verbeteren en hun CO2-uitstoot met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar. Een eerste groep van 15 koplopers start vandaag, een tweede groep van 30 bedrijven later dit jaar.

Met de lancering van Lean and Green in een tweede Europees land (Italië startte eind 2011 al met Lean and Green) is duidelijk dat duurzaamheid ook internationaal een kernonderwerp is geworden.

15 Vlaamse koplopers
Het VIL sloot met Connekt een licentieovereenkomst voor de uitrol van het programma in Vlaanderen, aangepast aan de Vlaamse markt. De eerste vijftien Lean and Green koplopers voor Vlaanderen zijn: AB InBev, Alders Transport & Logistics, Bayer, CHEP Benelux, Coca-Cola Enterprises Belgium, Ewals Intermodal, Gheeraert Transport, FrieslandCampina Belgium, H.J. Heinz Belgium, Hospital Logistics, Ninatrans, Snel Logistic Solutions, Van Dievel Transport, Vervoer Verbessem, Wim Bosman Belgium.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden