Clicky

 
Transport Online - Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 24 -1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 24 1]

Wie kent deze vrachtwagen nog? [deel 24 -1]
28-11-2014 10:48 | Transport | auteur De Redactie

ZWAAGWESTEINDE -  'Wie kent deze vrachtwagen nog?' Maandelijks behandelen we een vrachtwagen(merk) uit vervlogen tijden. Wat waren de ervaringen van de vrachtwagenchauffeurs van weleer met deze vrachtwagens?

Na een aantal voertuigen uit de jaren '70 en '80 te hebben behandeld, gaan we naar een jongere truck: de Scania 3-serie Streamline. De Streamline werd geïntroduceerd in 1991, het jaar waarin Scania haar 100-jarig bestaan vierde.

De Streamline was de eerste Scania die met de 11 liter turbocompound motor van 400 pk leverbaar was. De verbeterde aerodynamica leverde een aanzienlijke besparing op wat betreft het brandstofverbruik. De laatste modellen liepen in 2005 van de band na de introductie van de 4-serie.

Uniek aan de Streamline is dat de wagen eigenlijk nooit meer weggeweest is. Op het moment dat de meeste Streamlines vervangen werden door modernere voertuigen, besloot een aantal liefhebbers hun Streamline, meestal met een V8 motor, een tweede leven te geven door de truck weer helemaal op te knappen en er mee te blijven rijden.

Hierdoor kreeg de Streamline een soort cult-status en sindsdien koesteren vele bedrijven en liefhebbers er eentje. Een deel hiervan is ook nu nog steeds hard aan het werk zoals deze 18-jarige, die we eerder deze week in de Waalhaven in Rotterdam tegenkwamen. Door de veranderende milieu eisen zal de Streamline medio volgend jaar niet meer in het havengebied ingezet kunnen worden.

Heeft u nog in een Scania 3-serie Streamline gereden? Wat was uw ervaring? Wat vindt u typisch voor deze vrachtwagen? Heeft u nog leuke, mooie foto's van de Streamline waarin u gereden heeft? Alle anekdotes en (rechtenvrije!) foto's zijn welkom! Wij bundelen alle reacties en zullen deze publiceren in deel 2 op vrijdag 12 december.

U kunt uw foto's en anekdotes insturen vóór 10 december naar: redactie@transport-online.nl

Auteur: Leonard Looijenga

Foto's

 • Scania Vabis
  Scania Vabis
 • ITS
  ITS
 • Mourik
  Mourik
 • Mourik Services
  Mourik Services

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,984
Diesel1,608

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions