Clicky


Dieseldief opgepakt na dieseldiefstal langs A2

Dieseldief opgepakt na dieseldiefstal langs A2
27-11-2014 15:40 | Criminaliteit | auteur De Redactie

BEESD - Tijdens een surveillanceronde woensdagnacht rond 02:20 uur over de parkeerplaats langs de A2 bij Beesd zagen politieagenten een persoon handelingen verrichten bij de brandstoftank van een vrachtwagen. De agenten vertrouwden het niet en besloten tot verdere controle.

Naast de geparkeerde vrachtwagen stond een andere trekker oplegger met draaiende motor. Twee mannen waren bezig om diesel over te hevelen. Toen ze de agenten zagen renden de mannen weg. Na een achtervolging kon één van hen worden aangehouden, de ander werd ook na een zoekactie met een politiehond niet meer aangetroffen.

De agenten troffen in de cabine de paspoorten aan van beide verdachten dus die tweede verdachte is bij de politie bekend.

De verdachte, een 30-jarige Roemeen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is voor verhoor naar het politiebureau in Tiel overgebracht. De gedupeerde Litouwse chauffeur heeft aangifte gedaan. Zijn brandstoftank bleek nagenoeg leeg; het schadebedrag van 500 euro is door de verdachte betaald.