Transport Online - CNV Vakmensen: Het rommelt al langer bij E. van der Veen Burgum

CNV Vakmensen: Het rommelt al langer bij E. van der Veen Burgum

CNV Vakmensen: Het rommelt al langer bij E. van der Veen Burgum
26-11-2014 11:27 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

BURGUM - “Ergens zag ik dit faillissement bij expeditiebedrijf E. van der Veen aankomen. Van het personeel hoorde ik dat het er langer rommelt. Twee maanden geleden heb ik nog aan de directie gevraagd hoe het bedrijf er voor stond. "Maak je geen zorgen. Wij redden het wel", zeiden ze”, aldus bestuurder Bernard Zijlstra van CNV Vakmensen over het afgelopen dinsdag gesneuvelde bedrijf in Burgum.

"Het werd mij toch duidelijk dat ze tegen de zwarte cijfers aanzaten. Ondertussen kwamen er van het personeel ook signalen dat het lange tijd niet goed ging", vertelt hij woensdagochtend verder aan de nieuwstredactie van Transport Online. "Het personeel wachtte een faillissement af", klinkt het even later.

Geen geld

"De personeelsleden kregen een voorschotbetaling. Afgelopen maandag hadden ze die eveneens moeten krijgen. Niemand heeft geld gekregen. Wel kregen de medewerkers dinsdag een sms van de directie met de mededeling dat er faillissement werd aangevraagd", verduidelijkt Zijlstra.

"Er liepen al zaken. Zoals een betaling van de Tijd-voor-tijd-regeling.’ Wij moesten bij de directie moeite doen om die betaald te krijgen. Tevergeefs, want door het faillissement zal dat er niet komen."

Doorstart

"Tot vandaag waren de mensen nog aan het werk. De chauffeurs kregen te horen: "Blijf alsjeblieft doorrijden. Want dan maakt de kans op een doorstart groter." Van der Veen wil zelf doorstarten en er is nog een andere kandidaat."

Een gedupeerde klant weet de nieuwsredactie te melden dat hij van Folkert van der Veen en de curator mr. Mathijs Oudman heeft gehoord dat de keus om door te starten al op Van der Veen is gevallen.

CNV Vakmensen houdt zaterdag 29 november een bijeenkomst om de leden te informeren. Zijlstra: "Verder wil ik in gesprek met de curator over de doorstart. Want voor CNV Vakmensen staan de belangen van de werknemers voorop."

De curator was ook woensdagochtend niet bereikbaar voor de redactie van Transport Online.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions