Clicky


The Pouw Groep exploitant van containerterminal Flevokust

The Pouw Groep exploitant van containerterminal Flevokust
25-11-2014 17:08 | Algemeen | auteur De Redactie

LELYSTAD - Vandaag, 25 november 2014, hebben provincie Flevoland en de Theo Pouw Groep een overeenkomst getekend waarmee deze de exploitant wordt van de nieuwe containerterminal van de buitendijkse haven van Flevokust. Op 17 december besluiten Provinciale Staten over de realisatie van Flevokust havenontwikkeling. De containerterminal zal een belangrijke rol vervullen binnen deze nieuwe, buitendijkse multimodale overslaghaven ten noorden van Lelystad.

De overeenkomst werd getekend door gedeputeerde Jan-Nico Appelman, namens het college van Gedeputeerde Staten. Vanuit de Theo Pouw Groep tekende directeur Theo Pouw. Met deze overeenkomst zijn de afspraken tussen de provincie en de Theo Pouw Groep van 2013 aangepast aan de nieuwe plannen voor Flevokust.

Met de ondertekening van deze overeenkomst is een belangrijke nieuwe stap gezet in de realisatie van Flevokust. Op 17 december 2014 nemen Provinciale Staten een besluit over het investeringsvoorstel voor de nieuwe haven. Als Provinciale Staten instemmen met de voorstellen, dan wordt CTU vanuit de Theo Pouw Groep na de bouw van de haven verantwoordelijk voor de exploitatie van de containerterminal.

De provincie Flevoland pleit al een groot aantal jaren voor een dergelijke haven. Deze wordt belangrijk geacht voor de versterking van de economische structuur. Bovendien draagt Flevokust bij aan de werkgelegenheid in de regio.

Voor de Theo Pouw Groep is Lelystad een buitengewoon interessante locatie voor een containerterminal. Flevokust betekent een uitbreiding van het bestaande netwerk van terminals van de Theo Pouw Groep. Lelystad past logistiek goed in dat netwerk. De Theo Pouw Groep wil dan ook graag aan de slag in Lelystad en heeft vertrouwen in de besluitvorming van Provinciale Staten ten aanzien van Flevokust.