Transport Online - Nieuwe arbeidsvoorwaarden regeling transportbedrijf Van Uden

Nieuwe arbeidsvoorwaarden regeling transportbedrijf Van Uden

Nieuwe arbeidsvoorwaarden regeling transportbedrijf Van Uden
25-11-2014 16:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Marcel van der Voort

WADDINXVEEN - “FNV Bondgenoten heeft samen met de ondernemingsraad van transportbedrijf Van Uden een nieuwe arbeidsvoorwaardenregeling voor elkaar gekregen”, meldt bestuurder Henri Janssen van genoemde vakbond dinsdag aan de nieuwsredactie van Transport Online.

Van Uden heeft het hoofdkantoor in Waddinxveen en onder andere vestigingen in Haaften en Neder Hasselt. Janssen: “De afspraak is gemaakt volgens de TLN-cao richtlijnen.”

Meevaller

“En geldt voor alle medewerkers met uitzondering van de chauffeurs. "Die vallen niet onder de arbeidsvoorwaardenregeling, omdat ze bij een ander bedrijfsonderdeel zijn ondergebracht."

De personeelsleden die onder de arbeidsvoorwaarden regeling vallen wacht een meevaller. “Die krijgen in december 100 euro netto”, weet de vakbondsman te vertellen.

Geen verslechteringen

“De afspraak loopt van 1 mei tot 2017. Op 1 januari 2015 krijgen ze een loonsverhoging van 2,25 procent en op 1 januari 2016 2,75 procent.”

Bovendien zijn alle door Van Uden voorgestelde verslechteringen van tafel”, zegt Janssen. En voegt eraan toe: “Het kopen en verkopen van wachtdagen; het in vermindering brengen van de toeslag van het uurloon en de mogelijke fiscale uitruim van de vakbondscontributie afschaffen.”

“Het gaat om een principeakkoord. Dat betekent dat de vakbondsleden er nog mee moeten instemmen”, benadrukt Janssen. En: “Wij zijn tevreden met dit resultaat.”NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions