Clicky


E. van der Veen Burgum failliet: 52 ontslagen

E. van der Veen Burgum failliet: 52 ontslagen
25-11-2014 15:46 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

BURGUM - De rechtbank van Noord-Nederland in Leeuwarden heeft dinsdag E. van der Veen BV in Burgum failliet verklaard. Bij het bedrijf, aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 18-24 werken 52 personen, hen wacht ontslag.

Het is onduidelijk of er een doorstart op handen is. Er zijn daarover nog geen berichten bekend. Bij het bedrijf is het dinsdagmiddag rustig. Nadat het faillissement is uitgesproken neemt niemand meer de telefoon op.

In gesprek

Dat doet curator mr. M Oudman wel. Hij beaamt het faillissement. “Ik ga dinsdag nog met de directeur in gesprek. Ik weet nog heel weinig over het faillissement”, laat hij weten.

E van der Veen is opgericht op 1 mei 1937 door Engbert van der Veen. Zijn onderneming is begonnen met het vervoer van groenten en fruit vanuit de omgeving van Burgum naar de veiling.

In de oorlogsjaren en enkele jaren daarna daarna vervoerde hij eveneens melk. Ook was er een periode dat het bedrijf kadavers vervoerde.

Bouwmaterialen

Toen dat voorbij was is de focus verschoven naar bouwmaterialen. In 1980 werd het vervoer van heipalen aan de activiteit toegevoegd.

Volgens eigen opgave van de onderneming waren er tot voor kort dagelijks vijftig vrachtwagens onderweg met beton- en bouwmaterialen.

E. van der Veen had de beschikking over een wagenpark met hydraulische kranen en (uitschuif) trailers, waaronder 50 trekkende eenheden; 37 stenentrailers; 28 (dubbele) uitschuiftrailers tot 27 meter en hydraulische laad- loskranen tot 30 ton/meter.