Clicky


Twintig Scania's voor Henk Vlot Transport

Twintig Scania's voor Henk Vlot Transport
25-11-2014 10:13 | SCANIA | auteur De Redactie

HAAFTEN - Onlangs heeft Henk Vlot Transport uit Haaften de eerste serie van 10 stuks Scania R450 SCR-only trekkers in gebruik genomen. In het eerste en derde kwartaal van 2015 zullen er nog eens telkens vijf worden afgeleverd.

Door deze investering is het gehele wagenpark begin 2015 ‘Maasvlakte-proof’.

Dankzij de zuinige 450 pk motor in combinatie met het Scania Ecolution chassis haalt Henk Vlot uit Haaften maximaal rendement uit zijn getankte liters. De eerste brandstofresultaten van de nieuwe Scania R450 trucks zijn de beste die Henk Vlot ooit heeft geregistreerd. De nieuwe Scania’s zijn geleverd door Scania Alblasserdam.

De nieuwe Scania 450 pk SCR-only motor is pas sinds kort op de markt, maar heeft nu al een indrukwekkende reputatie opgebouwd voor wat betreft brandstofverbruik. Het nieuwe motorplatform, wat gedeeld wordt met de 410 pk motor, herbergt diverse innovaties die de motor uiterst efficiënt maken. Gecombineerd met de laatste versies van Scania Opticruise, Active Prediction, Eco-roll en de vrijloop Retarder ontstaat een truck die op alle fronten de scherpste resultaten scoort. Bovendien heeft Henk Vlot op de thuisbasis de beschikking over de telematica van de Scania Communicator, zodat men goed inzicht heeft in het wagenpark als het gaat om voertuigprestaties en chauffeursgedrag.

Alle voertuigen zijn inzetbaar als LZV en hebben daarnaast ook ADR FL certificering zodat een optimale inzetbaarheid haalbaar is. Tevens zijn alle voertuigen voorzien van Alarmklasse BV03. Voor extra flexibiliteit en comfort zijn alle voertuigen voorzien van luchtvering rondom, tevens zijn de voertuigen voorzien van uitgebreide specificaties.

Henk Vlot Transport BV is opgericht door de naamgever Henk Vlot  in 1973. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een logistieke onderneming van 45 trekkende eenheden die transporten uitvoert in heel Europa. De dienstverlening die Henk Vlot verricht is vooral gericht op het vervoeren van zeecontainers met alle daarbij behorende aspecten.