Clicky

 
Transport Online - Hinder op weg en spoor België door staking

Hinder op weg en spoor België door staking

Hinder op weg en spoor België door staking
24-11-2014 09:39 | Buitenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Door de algemene staking in enkele provincies van België is het vliegveld van Brussel-Charleroi maandag moeilijk bereikbaar. Reizigers moeten te voet naar de luchthaven, melden Belgische media. Ook onder meer het openbaar vervoer en de post liggen plat in delen van de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg.

De staking heeft het treinverkeer van en naar België ernstig ontregeld. Tijdens de ochtendspits ontstonden volgens Knack lange files, vooral rond Brussel. In Antwerpen viel de drukte op de weg mee, omdat het werk in de haven vrijwel helemaal tot stilstand is gekomen. Boze werknemers blokkeerden daar de toegangswegen naar veel bedrijven, schrijft De Standaard.

In Heist-op-den-Berg reed een bulldozer in op een aantal stakers die de toegang tot een betoncentrale blokkeerden, meldt de Vlaamse krant op zijn website. Er vielen twee lichtgewonden. De toedracht is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

De vakbondsacties van maandag zijn de eerste van een reeks van drie provinciale actiedagen. Daarop moet op 15 december een algemene landelijke staking volgen. De vakbonden willen dat de centrumrechtse regering van de nieuwe premier Charles Michel afziet van een aantal voorgenomen bezuinigingen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden