Transport Online - Stakingsacties België: Maritieme diensten starten dag eerder

Stakingsacties België: Maritieme diensten starten dag eerder

Stakingsacties België: Maritieme diensten starten dag eerder
22-11-2014 10:08 | Algemeen | auteur De Redactie

ANTWERPEN - Aanstaande maandag 24 november start een eerste van in totaal drie stakingen in de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg. Bij de maritieme diensten begint de actie een dag eerder, om de veiligheid te garanderen.

De maritieme diensten en kust werken voor de kernopdrachten (zorg dragen voor het vlot en veilig scheepvaartverkeer naar en van de Vlaamse havens) met een ‘ketenbenadering’. Om op een veilige en verantwoorde wijze het scheepvaartverkeer stil te leggen, kiezen we om op zondag 23 november van start te gaan met de acties.

Duidelijke afspraken

Vanaf zondagavond 23 november zullen onze loodsen, de loodsdienstcoördinatoren, redediensten en delen van de dienst scheepvaartbegeleiding het werk neerleggen. Woensdag maakten we met de leiding van de Maritieme Diensten duidelijke afspraken rond de veiligheidsbezettingen voor o.a. het maritiem reddings- en coördinatiecentrum.

Zwaar aangepakt

Naast maatregelen die alle werknemers zullen treffen (zoals een indexsprong ) worden ook de openbare diensten, zoals de Maritieme Diensten en Kust, zwaar aangepakt. Niet alleen stijgt de pensioenleeftijd, maar ook aan het pensioenbedrag wordt serieus ‘gerommeld’. Ook de discussie over zwaar en belastende beroepen – waar momenteel de meeste functies bij MDK onder vallen – is opnieuw geopend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen