Clicky


Belgen werpen mogelijk blokkades op om 'sociale dumping'

Belgen werpen mogelijk blokkades op om 'sociale dumping'
22-11-2014 09:58 | België | auteur De Redactie

BRUSSEL - Belgische vrachtwagenchauffeur sluiten niet uit dat zij binnenkort blokkades gaan opwerpen in de strijd tegen de sociale dumping. De transportvakbonden in België melden dat wanneer er voor het voorjaar door de regering geen werk wordt gemaakt van de strijd tegen de sociale dumping dan zullen er acties komen. "Blokkades en het bezetten van kruispunten worden daarbij, als laatste redmiddel, niet uitgesloten." Dat zegt Jan Sannen, algemeen sectorverantwoordelijke van ACV Transcom.

Ook in België strijden de vakbonden, net als in Nederland, al jaren tegen sociale dumping en sociale fraude in de transportsector.

De vakbond ACV zal in januari starten met het bezoeken van transportbedrijven met postbusfirma's. Deze boeken kunnen gaan van het informeren van personeel tot bedrijfsblokkades.

Daarnaast zal de vakbond ook een bezoek ana de Belgische regering brengen: "Het werk van voormalig staatssecretaris voor fraudebestrijding John Crombez moet worden voortgezet. We vrezen dat de nieuwe regering die strijd niet met hetzelfde elan zal voorzetten." Als de regering tegen het voorjaar geen gehoor geeft aan de eisen van de vakbonden om de fraude concreet aan te pakken, dreigen zware acties. "Dat kan leiden tot mogelijk dagenlange blokkades of het bezetten van belangrijke kruispunten", aldus Sannen.