Transport Online - Burgemeester Aboutaleb opent vernieuwd Haven Coördinatie Centrum

Burgemeester Aboutaleb opent vernieuwd Haven Coördinatie Centrum

Burgemeester Aboutaleb opent vernieuwd Haven Coördinatie Centrum
21-11-2014 19:23 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vrijdagochtend 21 november om 10:00 uur opende burgemeester Ahmed Aboutaleb het vernieuwde Haven Coördinatie Centrum (HCC) in het World Port Center, het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Rotterdam aan de Wilhelminakade 909. Eerder werden de Verkeerscentrale Rotterdam (2010) en Verkeerscentrale Hoek van Holland (2013) grondig gemoderniseerd. Met de oplevering van het HCC is de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf - verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water - weer helemaal klaar voor de toekomst en toonaangevend voor andere havens over de gehele wereld.

Het HCC is de werkplek van de coördinatoren van verkeer en inspectie in de hele Rotterdamse haven. Ze voeren namens de havenmeester het toelatingsbeleid uit. De havenmeester is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water. Op het HCC werken de medewerkers aan de toelating, planning en meldingen van scheepswerkzaamheden. Tevens coördineert men de water gerelateerde crisisbeheersing in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook de loodsdienstleiding werkt vanuit het HCC.

Havengebied

Het havengebied van Rotterdam bestrijkt een gebied van 100 kilometer; vanaf het begin van de Eurogeul, 57 kilometer voor de kust, tot en met de Van Brienenoordbrug. Daarin arriveren  jaarlijks bijna 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen. Die zijn gezamenlijk goed voor ongeveer 800.000 scheepvaartbewegingen. Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde in de haven.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen