Clicky

 
Transport Online - Maandag nauwelijks treinverkeer naar België

Maandag nauwelijks treinverkeer naar België

Maandag nauwelijks treinverkeer naar België
21-11-2014 17:30 | Stakingen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De stakingen in de Belgische publieke sector zorgen maandag voor hinder bij het treinverkeer van en naar België. Thalys laat weten dat meerdere treinen in de richting van de zuiderburen uitvallen. De Belgische vakbonden, waaronder de Belgische spoorwegen, leggen het werk neer vanwege de bezuinigingen in het regeerakkoord.

Veel treinen naar Brussel en Parijs rijden tussen zondagavond en dinsdagochtend niet. Thalys raadt reizigers aan hun treinreis uit te stellen. Tickets kunnen worden omgeboekt of mensen kunnen hun geld terugkrijgen.

Ook de NS adviseert die dag niet met de trein naar België te reizen. Een woordvoerder verwacht dat het treinverkeer vooral maandag hinder ondervindt, maar houdt er rekening mee dat het opstarten van treindiensten dinsdagochtend nog wat problemen oplevert.

Treinkaartjes die bij de NS zijn gekocht, kunnen volgens de woordvoerder kosteloos worden omgeboekt of worden gerestitueerd. Mensen die hun kaartje niet hebben gekocht via de website van de NS, maar bij een boekingsbureau of een reisagentschap wordt aangeraden de zaken daar af te handelen. Zij lopen wel het risico dat ze hun boekingskosten kwijt zijn.

De regionale staking van maandag is de eerste in een reeks. Ook op 1 december en 8 december wordt regionaal het werk neergelegd, culminerend in een nationale staking op 15 december. Volgens de NS-woordvoerder krijgt het treinverkeer ook hier last van.

Ook de mensen die komend weekend op Schiphol het vliegtuig willen pakken, moeten rekening houden met hinder van het treinverkeer. Wegens werkzaamheden rijden minder treinen naar de luchthaven, meldt Prorail. Reizigers wordt aangeraden vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden