Clicky


Schilderij van Hitler onder de hamer

Schilderij van Hitler onder de hamer
21-11-2014 13:27 | Buitenland | auteur De Redactie

BERLIJN - Een schilderij van het gemeentehuis in München dat dit weekend onder de hamer gaat brengt naar verwachting zeker vijftigduizend euro op. Niet vanwege de artistieke kwaliteit van het werk, maar vooral door de naam die in de linkerbenedenhoek staat: A. Hitler.

Volgens veilinghuis Weidler is het werk een van de tweeduizend schilderijen die Hitler maakte. Geschat wordt dat het werk uit 1914 stamt, toen Hitler probeerde zijn brood te verdienen als kunstenaar. Twintig jaar later was hij opgeklommen tot dictator van nazi-Duitsland. Veel mensen hebben interesse getoond in het schilderij. De meesten zien het als een curiositeit of als een goede investering, aldus directeur Kathrin Weidler.

Het schilderij is nu nog eigendom van twee bejaarde zusters. Hun grootvader kocht het schilderij in 1916. Bij het werk zit de originele factuur en een brief van Hitlers adjudant, Albert Bormann. Bieden kan vanaf 4500 euro, maar de verwachting is dat het zeker vijftigduizend euro opbrengt en misschien zelfs het dubbele. (Novum)