Clicky


Van der Wal Transport viert 90- jarig bestaan met dopen nieuwe Mercedes-Benz trucks

Van der Wal Transport viert 90- jarig bestaan met dopen nieuwe Mercedes-Benz trucks
20-11-2014 16:17 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UTRECHT - Op zaterdag 15 november vierde Van der Wal Transport uit Utrecht haar 90-jarig bestaan. Ruim 250 collega’s, familieleden en bekenden vierden het feest mee. Als extra feestelijk tintje werden de nieuw aangeschafte Mercedes-Benz trucks onthuld.

Trots

De hele middag werden alle medewerkers in het zonnetje gezet door speeches, muziektheater en groot applaus. Eigenaar Henk van der Wal was zichtbaar trots en geroerd. “Ontzettend leuk dat jullie met zoveel zijn gekomen, ik word er verlegen van”, aldus Henk. “De komende twee jaar zullen de thema’s veiligheid en duurzaamheid onze hoogste prioriteit hebben. Niet alleen op de weg, maar ook op het terrein en bij de klant. Ik hoop hier over 10 jaar weer te staan om met jullie ons honderdjarig jubileum te vieren”, sloot Henk af.

Nieuwe Mercedes-Benz Actros gedoopt

Met een suikerfles champagne gevuld met confetti werden de eerste vijf van de in totaal veertig nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks gedoopt. Henk van der Wal: “De belangrijkste redenen waarom wij voor de Mercedes-Benz Actros hebben gekozen zijn het gunstige brandstofverbruik, de lage Co2 uitstoot en het FleetBoard boordcomputersysteem. Met het FleetBoard boordcomputersysteem wordt de chauffeur begeleid om zo zuinig mogelijk te rijden. Bovendien krijgt de chauffeur tijdens en na de rit advies over zijn rijstijl om alle brandstof besparende mogelijkheden van de geavanceerde trucks optimaal te benutten. De aanschaf van de nieuwe Mercedes-Benz trucks past daarom ook goed in het ons duurzaamheidsbeleid." 

Van der Wal is in 1924 opgericht als taxibedrijf door Toon van der Wal. Doordat Toon niet goed om kon gaan met klagende klanten, werd de taxi al snel omgebouwd tot vrachtwagen. In 1985 nam de huidige eigenaar Henk van der Wal het stokje over. Inmiddels is het bedrijf in 90 jaar uitgegroeid tot een allround logistiek dienstverlener met vestigingen in Nederland, Polen, Engeland, Azerbeidzjan, Kazachstan en Rusland.

Foto's

  • J.Roeland
    V.D. WAL