Clicky


Henk Krol genomineerd voor De Zak

Henk Krol genomineerd voor De Zak
20-11-2014 11:36 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - 50PLUS-fractievoorzitter Henk Krol is genomineerd voor De Zak, de prijs voor diegene die zich het afgelopen jaar 'op de meest brutale of beschamende wijze heeft laten leiden door hebzucht, bedrog of een andere grove ondeugd'. Hij is een van de vier genomineerden voor de ludieke onderscheiding, die op 5 december wordt uitgereikt op het Sinterklaasgala voor Volwassenen in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

"Vorig jaar trad hij terug omdat hijzelf het niet zo nauw bleek te hebben genomen met pensioenafdrachten", zegt de schouwburg over Krol. "Maar dit jaar maakte hij zijn rentree. En met zijn rentree kwam wederom een lading bagger over hem naar buiten."

De andere genomineerden zijn Eric Nolet, de stelende voormalig directeur van de stichting ALS, de directie van de Nederlandse Zorgautoriteit, die de afgelopen tijd zwaar onder vuur lag, onder meer door de zelfmoord van een klokkenluider, en het zangduo The Common Linnets, omdat Ilse DeLange en Waylon na hun succes op het Songfestival uit elkaar zijn gegaan. Het publiek kan via internet zijn stem uitbrengen. (Novum)