Clicky


Hanmar Industriële Verpakkingen en Transport Eindhoven failliet

Hanmar Industriële Verpakkingen en Transport Eindhoven failliet
19-11-2014 13:10 | Transport | auteur Marcel van der Voort

EINDHOVEN - De rechtbank Noord-Brabant heeft afgelopen dinsdag Hanmar Industriële Verpakkingen en Transport Eindhoven failliet verklaard.

Volgens opgave van de Kamer van Koophandel werkten bij het nu failliete bedrijf aan de Hooge Zijde 13a acht personen. Alle werknemers zullen ontslag krijgen.

Doorstart?

Curator van de failliete onderneming is mr. L. van Woensel uit Boxtel. Die was woensdag niet bereikbaar om uitleg te geven.

Zo is het nog onduidelijk waarom het bedrijf failliet is gegaan en of er een doorstart realistisch is.

Bij het getroffen bedrijf zelf neemt niemand meer de telefoon op. Medewerkers van Hanmar verpakten producten voor verschillende bedrijven. Ook verzorgden ze zelf transporten en daarvoor waren chauffeurs actief.

Hans Methorst was als eigenaar een bekende verschijning. Zeker vanwege zijn eigenwijze aanpak waarbij hij recht door zee was. Hij beschreef zichzelf eerder als "goudeerlijk" en gaf duidelijk aan wat wel en niet kon.

Het bedrijf is een aantal jaren geleden uitgebreid. En vooral actief vor de automotive en petrochemische industrie.

De verpakkingen werden aangepast op het product van de klant en verzonden over de hele wereld. Onder meer als lucht- of zeevracht. Het bedrijf promootte zichzelf onder andere met scherpe prijzen en korte levertijd. De onderneming kreeg volgens eigen zeggen veel verpakkings- en transportopdrachten omdat de opdrachtgevers het een "vak apart" vonden.