Clicky


 


Van der AA Pallets en Transport Beringe failliet en toch verder

Van der AA Pallets en Transport Beringe failliet en toch verder
19-11-2014 12:46 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

BERINGE - Van der AA Pallets en Transport in Beringe is afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Limburg. Er wordt gewoon doorgewerkt via een recent gestart bedrijf bij de buurman, een familielid.

De alarmbellen bij de nieuwsredactie van Transport Online beginnen woensdagochtend al te rinkelen als er gebeld wordt naar het failliete bedrijf, aan de Slootsekeulen 8. De man die de telefoon opneemt vraagt welk nummer er is ingetoetst. Het blijkt dat de telefoon van het gesneuvelde bedrijf is doorgeschakeld naar het actieve bedrijf.

Dat lijkt slim want zo verliezen ze mogelijk geen klanten. Curator mr. Henk van Wel uit Weert is ook niet van gisteren en sluit niet uit dat er iets aan de hand is dat niet klopt. "Ze hebben zelf faillissement aangevraagd omdat er geen omzet meer zou zijn."

Volgens de regels?

"Bij mij is bekend dat een zoon het bedrijf A Pallets is gestart in het pand naast de oude bedrijfslocatie. Ik ga onderzoeken of dit alles volgens de regels is gebeurd", laat hij weten.

De curator heeft inmiddels tien namen doorgekregen van werknemers van het omgevallen bedrijf. Hij sluit niet uit dat die inmiddels bij de buurman aan het werk zijn.

Er is geprobeerd om de directeur van het failliete AA Pallets en Transport om een reactie te vragen. Hij blijft woensdag echter buiten beeld.

Betrouwbaar adres

Het failliete Van der AA Pallets en Transport bestond sinds 1990 en beschrijft zichzelf als een betrouwbaar adres voor het opslaan, bezorgen en ophalen van pallets. Ze handelden zowel in nieuwe als gebruikte pallets.

De onderneming werkte steeds met eigen vrachtwagens en chauffeurs. Op de bedrijfslocatie hadden ze opslagmogelijkheden. De buurman die nu de handel drijft heeft een loods op zijn terrein staan. Het is onduidelijk of de vrachtwagens geleased zijn en of ze wel of niet terug moeten naar een leasebedrijf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats