Clicky


Vrachtwagenchauffeur acht jaar cel in vanwege drugssmokkel

Vrachtwagenchauffeur acht jaar cel in vanwege drugssmokkel
19-11-2014 11:42 | Criminaliteit | auteur De Redactie

TRIER(D) - Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur is dinsdag voor de rechtbank van Trier veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf vanwege het smokkelen van 130 kilogram amfetamine.

Manuel F. had de amfetamine verstopt in sporttassen in zijn vrachtwagen. De drugs moesten van Nederland naar Spanje. Echter de man werd afgelopen mei door de douane eruit gepikt tijdens een controle op de Duits-Luxemburgse grens. Daar werden de drugs ontdekt door een mobiele scan.

Volgens de rechtbank was de amfetamine van zeer goede kwaliteit en had deze een straatwaarde van tussen de 1,3 en 2 miljoen euro.

Voor het transport zou de man een vergoeding van 2.000 euro krijgen vertelde hij tijdens de rechtszaak. Volgens de vrachtwagenchauffeur kreeg hij de opdracht van ene "Juan". Wie deze Juan is, is tot op heden nog niet duidelijk geworden. De hoofdaanklager, Peter Fritzen, zei dat hier verder onderozke naar wordt verricht. In het belang van het onderzoek konden hier verder geen details over naar buiten gebracht worden.