Clicky


BLN tekent toetredingsovereenkomst met CBOB en Koninklijke Schuttevaer

BLN tekent toetredingsovereenkomst met CBOB en Koninklijke Schuttevaer
18-11-2014 17:28 | Algemeen | auteur De Redactie

De eerste Algemene Ledenvergadering van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) was gisteren het decor voor een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de binnenvaart. De brancheorganisatie tekende toetredingsovereenkomsten met Koninklijke Schuttevaer en de Christelijke Bond van Ondernemers in de Binnenvaart (CBOB).

Een historische gebeurtenis in de korte carrière van de organisatie die begin dit jaar is opgericht om een eind te maken aan versnippering in de binnenvaart. Door deze bundeling van krachten vertegenwoordigt BLN-Koninklijke Schuttevaer de belangen van bijna 2500 binnenvaartondernemers (circa 50 %) van de sector. Kersvers gekozen bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst sprak van een “Feestdag voor de binnenvaart”.

Breed draagvlak

Ruim 220 aanwezigen waren getuige van het historische moment waarop de overeenkomsten officieel werden getekend. Hoewel voor de toetreding van Koninklijke Schuttevaer geldt dat haar leden begin volgend jaar officieel goedkeuring moeten geven, is wat betreft de bestuursvoorzitter “the point of no return“ bereikt.

Kortenhorst: “We hebben samen een intensief traject bewandeld om te komen tot deze belangrijke stap. Daarom is nu ook sprake van maximaal draagvlak binnen de organisaties. Met de toetredingen opereert BLN-Koninklijke Schuttevaer op vier beleidsdomeinen (Markt & Economie, Milieu & Veiligheid, Nautisch-Technisch & Infra en Sociaal en Onderwijs) en dat betekent dat we de sector in de gehele breedte kunnen ondersteunen”.

Eerder dit jaar traden Binnenvaart Branche Unie (BBU) en Vereniging Europese Binnenvaartondernemers (VEB) al toe tot BLN-Koninklijke Schuttevaer. Wat Kortenhorst betreft staat de deur ook voor CBRB, ASV en Vibia open.

Ambities 2015

Met de toetredingen is BLN-Koninklijke Schuttevaer uitgegroeid tot de grootste branchevereniging in de binnenvaart. Kortenhorst riep de aanwezigen echter op om bij te dragen aan verdere groei door ongeorganiseerde collega’s te overtuigen zich ook aan te sluiten. “Hoe groter de achterban, hoe groter onze slagkracht” aldus de bestuursvoorzitter. Hester Duursema, directeur Binnenvaart Logistiek Nederland, haakte aan bij deze ambitie door alle aanwezigen bij te praten over geboekte resultaten en doelstellingen voor 2015.

Formele benoeming bestuursleden

Naast het tekenen van de toetredingsovereenkomsten was de Algemene Ledenvergadering ook het moment waarop een viertal waarnemend bestuurders formeel werden gekozen. Bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst, vicevoorzitter Erik Schultz en bestuursleden Martin van Dijk en Johan Muller werden met ruim 90% van de stemmen officieel benoemd.