Transport Online - Meer zitplaatsen voor reizigers in de treinen op de Vechtdallijnen

Meer zitplaatsen voor reizigers in de treinen op de Vechtdallijnen

Meer zitplaatsen voor reizigers in de treinen op de Vechtdallijnen
18-11-2014 12:58 | Algemeen | auteur De Redactie

ZWOLLE - Treinreizigers op het traject Zwolle - Emmen krijgen 165 extra zitplaatsen in de spits vanaf medio 2016. Gedeputeerde Staten van Overijssel en Drenthe hebben Arriva opdracht gegeven voor de aanschaf van drie extra tussentreinstellen waarmee spitstreinen verlengd kunnen worden. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en beide provincies financieren de uitbreiding van het vervoer. Het totale bedrag is € 6 miljoen, waarvan het Rijk € 3 miljoen en ook Overijssel en Drenthe gezamenlijk € 3 miljoen betalen.

Daarnaast gaat de provincie Overijssel in nauwe samenwerking met Zwolse onderwijsinstellingen en bedrijven bekijken wat de mogelijkheden zijn om de reizigersstromen nog beter over de dag te verspreiden, zodat de vraag naar en aanbod van het vervoer beter op elkaar aansluiten.

Arriva rijdt, in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe, sinds eind 2012 de Vechtdallijnen met 14 treinen. Het aantal reizigers is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid en die trend lijkt zich ook naar de toekomst door te zetten. Afhankelijk van de vraag wordt de inzet van het beschikbare materieel hier op afgestemd door met langere of kortere treinen te rijden. Deze maatregelen zijn op dit moment voldoende om de drukte in goede banen te leiden.

De gedeputeerden Gerrit Jan Kok en Henk Brink, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel en Drenthe, verwachten dat met de capaciteitsverruimende maatregelen en de afspraken met onderwijsinstellingen en organisaties de reizigers ook in de toekomst op een comfortabele manier van de Vechtdallijnen gebruik kunnen blijven maken. Het vervoer wordt hiermee ook aantrekkelijker voor nieuwe reizigers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions