Clicky


 


CNV Vakmensen: 'Sectorplan openbaar vervoer goede eerste stap'

CNV Vakmensen: 'Sectorplan openbaar vervoer goede eerste stap'
18-11-2014 10:42 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

UTRECHT - Vandaag heeft minister Asscher het sectorplan openbaar vervoer (OV) gepresenteerd. Wyb Kusters, bestuurder van CNV Vakmensen, waarschuwt: “De vergrijzing in de OV-sector is een probleem dat steeds ernstiger wordt. We moeten niet denken dat het structurele probleem van de vergrijzing en verdringing van jongeren in de OV-sector met dit plan is opgelost. Er is op termijn meer nodig van grote werkgevers zoals de NS en de RET.”

Het plan moet de arbeidsmobiliteit binnen OV-sector vergroten. In de sector werken zo’n 60.000 mensen met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. In het plan zijn vervoersbedrijven, vakbonden en ministerie overeengekomen dat er onder andere 250 leerwerkplekken en 100 leerbanen komen voor technische MBO-functies en chauffeurs.

Kusters: “Een impuls van 350 banen, 0,5 procent van de werkenden in de sector, is een goede eerste stap maar onvoldoende om de vergrijzing te stoppen. Zeker nu vervoerders steeds vaker gepensioneerden inzetten, bijvoorbeeld als chauffeur. Het is onrechtvaardig dat jongeren zo worden vedrongen van de arbeidsmarkt. Daarom roepen wij de werkgevers op om het overleg voort te zetten en toe te werken naar duurzame oplossingen.”

Samenwerking

CNV Vakmensen is blij met de samenwerking die heeft geleid tot het sectorplan. Jarenlang lagen de verschillende partijen in de OV-sector met elkaar overhoop. Met dit sectorplan als uitgangspunt wil CNV Vakmensen het overleg voortzetten om ook de arbeidsverdringing aan te pakken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats