Clicky


Herna Verhagen van PostNL verkozen tot machtigste vrouw

Herna Verhagen van PostNL verkozen tot machtigste vrouw
18-11-2014 00:20 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Herna Verhagen, voorzitter van de raad van bestuur van PostNL, is door maandblad Opzij uitgeroepen tot de machtigste vrouw van 2014. Zij is een van de twee vrouwen in Nederland die aan het hoofd staan van een beursgenoteerd bedrijf. Volgens de jury heeft de 48-jarige Verhagen laten zien dat zij een 'ijzersterke' CEO is met goede bedrijfsresultaten bovendien.

Dat bleek maandagavond tijdens de presentatie van de jaarlijkse lijst van 100 Machtige Vrouwen door Opzij. De zesde editie van het evenement was in Theater Amsterdam aan het IJ. De jury onder voorzitterschap van oud-minister Sybilla Dekker (VVD) vindt dat Verhagen bij haar aanstelling direct haar stempel drukte door een voorgenomen en zeer omstreden reorganisatie terug te draaien. Daarnaast besteedt ze veel aandacht aan diversiteit, luidde het oordeel.

Verhagen begon direct na haar studies in 1993 bij toen nog PTT Post als salesmanager. Ze staat erom bekend dat ze ondanks haar ambities de 'mens niet uit het oog verliest'. Dat ze nu de machtigste vrouw van het jaar is, noemt ze in het blad een enorme eer. "Maar we zijn er nog lang niet."

Vorig jaar werd minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) uitgeroepen tot machtigste vrouw. De tien categorieën voor de Top 100 zijn dit jaar aangepast. Zo verviel sport en werd de lijst media samengevoegd met cultuur. Daarvoor in de plaats kwamen toezichthouders en ondernemers. Op de lijst staan verder onder anderen Marlies van Wijhe, bestuursvoorzitter bij familiebedrijf Van Wijhe Verf (nummer 1 ondernemers), beroepscommissaris Marike van Lier Lels (nummer 1 toezichthouders) en Connie van Altena, staatsraad bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer 1 justitie en openbare orde).

De eerste Oeuvreprijs Machtige Vrouwen ging naar Neelie Kroes. Zij werkte als staatssecretaris, bestuursvoorzitter, zakenvrouw en eurocommissaris. Kroes liet in een reactie weten zichzelf niet als machtige vrouw te zien. "Ik gebruik dat woord sowieso niet omdat ik het associeer met het gesloten oldboysnetwork. Het gaat om invloed hebben, of beter nog: invloed krijgen." (Novum)

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl