Clicky

 Masmeijer vecht verlenging voorarrest niet aan

Masmeijer vecht verlenging voorarrest niet aan
14-11-2014 17:54 | Binnenland | auteur De Redactie

ANTWERPEN - Frank Masmeijer (53) gaat niet in hoger beroep tegen het besluit van de raadkamer in Antwerpen die het voorarrest van Masmeijer vrijdag voor de tweede maal met een maand verlengde. Zijn advocaat heeft na de zitting laten weten dat Masmeijer het verdere onderzoek van justitie afwacht.

De voormalig televisiepresentator, die nu in België woont, wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van een partij cocaïne in de Antwerpse haven. Begin oktober werd hij aangehouden. Masmeijer zou zich samen met een groentehandelaar uit Lier en een chauffeur bij een Antwerps havenbedrijf hebben aangemeld om een lading bananen uit Zuid-Amerika op te halen. De douane trof in de dozen echter ruim vierhonderd kilo cocaïne aan.

Masmeijer ontkent iedere betrokkenheid bij drugshandel. Hij verscheen vrijdag voor de tweede keer voor de raadkamer in Antwerpen. "Die heeft zijn aanhouding verlengd in het belang van het onderzoek, dat wij rustig verder zullen afwachten. Wij tekenen dan ook geen beroep aan tegen deze beslissing", zegt zijn advocaat tegen persbureau Belga. Over de inhoud van de zaak wilde hij geen commentaar geven. Masmeijer heeft volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Antwerpen 24 uur de tijd om beroep aan te tekenen.

Tussen 1985 en 1994 presenteerde Masmeijer verschillende programma's voor de NCRV, zoals de Frank en Vrijshow en de Holiday Show. Toen de samenwerking in 1994 beëindigd werd, trok hij naar Vlaanderen. Hij opende verschillende horecazaken zoals De Loteling in Schilde, Frajos in het Wijnegem Shopping Center en Bastille in Sint-Niklaas. De zaken gingen echter failliet of werden verkocht.

Masmeijer werd vrijdag in een geblindeerde arrestantenbus met tralies vervoerd van de gevangenis naar de rechtbank in Antwerpen. Na de zitting werd hij met andere gevangenen teruggebracht naar zijn cel. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats