Transport Online - ABN AMRO schrapt tot duizend banen

ABN AMRO schrapt tot duizend banen

ABN AMRO schrapt tot duizend banen
14-11-2014 09:35 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - ABN AMRO schrapt de komende jaren 650 tot duizend voltijdbanen. Dat maakte de bank vrijdag bekend bij de cijfers over het derde kwartaal. De banen verdwijnen vooral in de retailtak. Het gaat daarbij niet alleen om bankmedewerkers, maar ook om managers.

Naast het schrappen van banen wil ABN AMRO ook het aantal kantoren verkleinen. Hoeveel vestigingen van de bank de komende drie jaar gaan sluiten, kon financieel topman Kees van Dijkhuizen vrijdag tijdens een toelichting op de plannen nog niet zeggen.

Oorzaak voor de maatregelen is het veranderende gedrag van bankklanten. Door dat steeds meer mensen hun bankzaken via internet regelen, zijn er minder medewerkers nodig. Het besparen van kosten was daarom ook geen reden voor de reorganisatie.

De maatregelen komen volgens Van Dijkhuizen onder meer voort uit de wensen van het personeel zelf. "Medewerkers wilden graag meer duidelijkheid over de komende jaren", aldus de financiële voorman. "Je kunt dat heel geleidelijk doen, maar wij kiezen ervoor om het nu ineens aan te kondigen."

ABN AMRO trekt de komende jaren 150 miljoen euro uit voor het versnellen van de digitalisering, zo maakte de bank verder bekend. "Dit stelt ons in staat om nieuwe klanten aan te trekken en de dienstverlening aan bestaande klanten te verbeteren", zegt bestuursvoorzitter Gerrit Zalm in een verklaring.

De bank maakte in het derde kwartaal 450 miljoen euro winst. Dat is ruim vijftig procent meer dan in dezelfde maanden van vorig jaar. Een voorspelling voor het gehele jaar wilde de bank echter niet doen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions