Clicky


 


Sectorplan: Samenwerking UWV en Sectorinstituut Transport en Logistiek

Sectorplan: Samenwerking UWV en Sectorinstituut Transport en Logistiek
13-11-2014 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

UWV en Sectorinstituut Transport en Logistiek hebben vandaag een convenant getekend in het kader van het sectorplan voor de transport en logistiek. De samenwerking is gericht op het scholen en begeleiden naar nieuw werk van ontslagen werknemers en op het plaatsen van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals Wajongers en langdurig werklozen.

Het sectorplan voorziet in het aan het werk helpen van 1.100, voornamelijk oudere chauffeurs en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast komen er 200 banen vrij in de sector voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook zal de vakbekwaamheid van 2.000 werkloze chauffeurs op peil worden gehouden door middel van scholing.

Scholing

UWV gaat zich de komende periode inzetten om ingeschreven werkzoekenden afkomstig uit de sector te plaatsen op vacatures. Werkloze chauffeurs worden door UWV op de hoogte gehouden van de scholingsmogelijkheden voor het onderhouden van de vakbekwaamheid. Met de scholing vergroten zij de kans om meteen aan de slag te kunnen als de economie weer aantrekt. De transportsector heeft het nu nog moeilijk door de crisis, maar verwacht op termijn een tekort aan mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions