Clicky


Miljardair Warren Buffett koopt Duracell

Miljardair Warren Buffett koopt Duracell
13-11-2014 14:14 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De Amerikaanse multimiljardair en zakenman Warren Buffett is de nieuwe eigenaar van Duracell. De investeringsmaatschappij van Buffett, Berkshire Hathaway, koopt de batterijenfabrikant voor drie miljard dollar (2,4 miljard euro) van Procter & Gamble. Dat maakten beide bedrijven donderdag voor het openen van de Amerikaanse beurzen bekend.

Buffett betaalt het bedrag voor Duracell echter niet in contanten, maar in aandelen Procter & Gamble, waarvan de Amerikaan voor 4,6 miljard dollar aan stukken bezit. Omdat P&G ook de overige eigen aandelen in handen wil krijgen, stort het bedrijf eenmalig zo'n 1,8 miljard dollar in de kas van Duracell.

Procter & Gamble, een concurrent van het Nederlandse Unilever, maakte eind vorige maand bekend van Duracell af te willen. De batterijenmaker zou te veel verschillen van de andere producten van het Amerikaanse concern. P&G is onder meer fabrikant van Oral-B-tandpasta en de scheermesjes van Gillette.

Op welke manier de Amerikanen Duracell wilden afstoten, werd toen echter nog niet bekendgemaakt. Zo zou P&G nadenken over een afsplitsing, maar behoorde ook een onderhandse verkoop tot de mogelijkheden. Leidend daarbij was dat Duracell de aandeelhouders zo veel mogelijk geld moest opleveren. (Novum)