Transport Online - FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie

FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie

FIFA pleit Rusland en Qatar vrij van corruptie
13-11-2014 14:12 | Sport | auteur De Redactie

ZURICH - Rusland en Qatar hebben zich niet schuldig gemaakt aan corruptie bij de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan deze landen. Dat is de conclusie van wereldvoetbalbond FIFA na bestudering van een onderzoek naar de toewijzing van de WK's. Volgens de wereldvoetbalbond zijn er geen redenen om de bidprocedures te heropenen.

De ethische commissie van de FIFA, onder leiding van de Duitser Hans-Joachim Eckert, deed uitspraak over het rapport van de Amerikaanse jurist Marcel Garcia, die gedurende twee jaar uitgebreid onderzoek deed naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar. Beide procedures zouden niet zuiver zijn verlopen, met onder meer verdenkingen van illegale betalingen aan prominente FIFA-officials.

De ethische commissie constateerde bij de bids van elf landen wel verschillende misstanden. De integriteit van de stemronde in december 2010, toen de WK-standplaatsen werden gekozen, werd daardoor echter niet aangetast, aldus Eckert.

Garcia, die na zijn onderzoek een rapport van 350 pagina's inleverde, gaat in beroep tegen de conclusies van de ethische commissie. Volgens Garcia bevat het rapport van de FIFA 'meerdere onjuiste en foutieve voorstellingen' van conclusies die hij in zijn eigen rapport naar voren bracht. (Novum/AP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions